Workforce Transformation
Leder sparring
Jeg sparre med ledere i et 360 helhedssyn.
Mere end nogensinde er det vigtigt for ledere at have et rum for refleksion og sparring, i et ikke partisk lys, uden vurderinger, både med og uden resultatstyring.
Her er det lederens eksistentielle roller som kommer i spil, det være sig som partner, forældre, som familiemedlem, som leder og endelig og mest vigtigste forholdet til sig selv. Om de forskellige roller står i forhold til prioriteringerne og ønskerne.
Sparring på organisationen
Sparing på organisationen som helhed, er der huller i båden?
Sparing på visionerne, er de på plads?, skal de korrigeres, så alle kan se formålet og mening med visionerne.
- Er organisationen på rette spor? Laver vi det rette? Har vi fat i det vi er gode til?
- Får vi kommunikeret ordenligt ud til de ansatte, kunderne, samarbejdspartnere, leverandører, kunderne?
Har vi fat i vores kerneydelser? Er der ydelser/produkter vi kunne tilfører med synergisk effekt? - Er vi effektive? konkurrencedygtige? Er der nye markeder? Er vi fremtidssikret?
- Er vi bæredygtige og økologiske? Er vores værdikæde bæredygtig?
- Sparring personale, sundhed og trivsel
- Er vi en god arbejdsplads? Har vi alle med? Gør vi nok for vores ansatte? og gør de nok for os?
- Er vores ledere gode nok til at lede? Er der nye måder at være effektive på uden at skære i trivsel og arbejdsglæden? Får vi investeret nok i vores medarbejder?
Organisationen i transition
Skal hele organisationen transformeres, betyder det også at alle er med og det gøres ved at alle bliver hørt og er medskaber af processerne. Dette er ofte ledernes mareridt, da lederne er nødt til at gå processerne igennem sammen med medarbejderne, og deri mister de deres ledelses greb for en stund. Derfor at det vigtigt at have konsulenter med praktisk erfaring til at lede processerne igennem, så det ikke ender i kaos og utryghed.
Medarbejder resurser
Medarbejder som skal opkvalificeres til nye opgaver, til lederstilling, eller støtte i forhold til stress, forebyggelse før sygemelding eller støtte til at komme tilbage til jobbet efter sygdom og stress.
Den levende organisation
Den levende organisation er et udviklingskoncept, hvor det er organisationen som både er på arbejdsbordet som danner rammerne for en dynamisk workshop. Alt for ofte sker det, at når organisationen er på kursus eller workshop, så er det et setup som er sat sammen, udenfor firmaets rammer og opgaverne er teoretiske og det hele bliver noget at et rollespil og ofte med god underholdningsværdi, men sjældent bliver hverdagens problemer, taget med ind, for at få dem løst. Hvilket gør, at når man kommer tilbage til hverdagen, så står man i de samme mønstre, de samme problemer og med større frustration.
Hvilket betyder at viden er godt, men kun frugtbar når det står sammenhæng med der hvor det skal bruges.
Alt for mange penge spildes på teoretisk viden, uden at det bliver forankret og integreret i praksis og i de folk som skal få enderne til at hænge sammen.